رفتن به محتوا رفتن به پابرگ

تاس انیشتین و گربه شرودینگر نوشته ی پاول هالپرن

نقد و بررسی : تاس انیشتین و گربه شرودینگر نوشته پاول هالپرن

دوست ندارم وقتی اثری خوبست، زیاده گویی کنم. این کتاب، نسکی عالیست در جهت مرور تاریخ علم در حیطه ی دو نظریه ی بزرگ. دو نظریه بزرگ که شاکله ی فیزیک مدرن را بنا کردند. این کتاب شما را به بحث و جدل های دو دانشمند قرن بیستمی می برد. اینکه چطور ابتدا کوآنتوم سبب نزدیکی شرودینگر و انیشتین با یکدگیر شد و سپس دعوایی را بین آن ها شروع کرد‌. البته این کتاب خاله زنک بازی نمی کند. بحث، بحث روایت تاریخی با بازخوانی دو نظریه ی است، نسبیت و مکانیک کوآنتوم. کتاب از باور های فیزیکی قرن ۱۸ شروع می کند و به پیش می آید. کتاب سرگذشت انیشتین جوان را روایت می کند که چطور دغدغه ی نسبیت را در سر داشت. و اینکه چطور در اواسط عمرش به جریان معجزه آسای نسبیت عام تفکر می کرد. از آن طرف سرگذشت نه چندان متعارف شرودینگر را به طور موازی روایت می کند. سرنوشتی که درگیر جنگ و آشوب بود. و این لا به لا نیز ايده ی پر آشوب مکانیک کوانتوم نیز رشد می کند. و در همین روند می رسیم به ملاقات این دو وتاثیراتشان. نویسنده به هیچ عنوان دنبال حواشی زرد نمی رود، بلکه یک کشاکش علمی را بیان می کند. هرجا لازم است مخاطب از جزئیات نظریات آگاه باشد تا دعوا را بهتر متوجه شود، کتاب صبورانه و با بیانی فصیح نظریات را تشریح می کند. این موارد این کتاب را یک کتاب شیرین برای واکاوی تاریخ علم در برهه ی سال های ۱۹۰۰ تا ۱۹۵۰ است. البته بگویم این کتاب برای کسی که در فیزیک صفر است، آنچنان هم خوب نیست.

دوست ندارم وقتی اثری خوبست، زیاده گویی کنم. این کتاب، نسکی عالیست در جهت مرور تاریخ علم در حیطه ی دو نظریه ی بزرگ. دو نظریه بزرگ که شاکله ی فیزیک مدرن را بنا کردند. این کتاب شما را به بحث و جدل های دو دانشمند قرن بیستمی می برد. اینکه چطور ابتدا کوآنتوم سبب نزدیکی شرودینگر و انیشتین با یکدگیر شد و سپس دعوایی را بین آن ها شروع کرد‌.

البته این کتاب خاله زنک بازی نمی کند. بحث، بحث روایت تاریخی با بازخوانی دو نظریه ی است، نسبیت و مکانیک کوآنتوم. کتاب از باور های فیزیکی قرن ۱۸ شروع می کند و به پیش می آید. کتاب سرگذشت انیشتین جوان را روایت می کند که چطور دغدغه ی نسبیت را در سر داشت. و اینکه چطور در اواسط عمرش به جریان معجزه آسای نسبیت عام تفکر می کرد.

از آن طرف سرگذشت نه چندان متعارف شرودینگر را به طور موازی روایت می کند. سرنوشتی که درگیر جنگ و آشوب بود. و این لا به لا نیز ايده ی پر آشوب مکانیک کوانتوم نیز رشد می کند. و در همین روند می رسیم به ملاقات این دو وتاثیراتشان.

نویسنده به هیچ عنوان دنبال حواشی زرد نمی رود، بلکه یک کشاکش علمی را بیان می کند. هرجا لازم است مخاطب از جزئیات نظریات آگاه باشد تا دعوا را بهتر متوجه شود، کتاب صبورانه و با بیانی فصیح نظریات را تشریح می کند. این موارد این کتاب را یک کتاب شیرین برای واکاوی تاریخ علم در برهه ی سال های ۱۹۰۰ تا ۱۹۵۰ است. البته بگویم این کتاب برای کسی که در فیزیک صفر است، آنچنان هم خوب نیست.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

کتاب ها و مقالات